Vasútmodellező Baráti Kör

2000. április 21- én a Százszorszép Gyermekház Modell és Makett kiállításán vetődött fel először a vasútmodellező klub alapítása: Csáprági László, Gádzser Gábor, Kiss Árpád, Farkas Tamás és Lőcsei Dezső részéről.December 9.-én a Vasúttörténeti Alapítvány helyiségében jöttünk össze, ahol Nagy József felajánlotta részünkre, hogy dolgozzunk együtt az Alapítvánnyal. A baráti kör tagjai elfogadták és ezzel 2001. január 01-től az Alapítványhoz tartozunk.  A Kör vezetőjévé Lőcsei Dezsőt választották a modellezők.

         Első kiállításunk az alapítvánnyal  2001. június 04-10.-ig Szegeden a Százszorszép Gyermekházban volt, ahol nagy sikert arattunk terepasztalunkkal. Még  ebben az évben a Szeged Igazgatóság épületében, majd Veszprémben szerepeltünk sikerrel.

2002. évben folytatódtak szerepléseink, sőt még Angliába is kijutottunk modelljeinkkel. Szeged Gépészeti Főnökség gyermeknapi rendezvényén, majd a Centenáriumi ünnepségén ugyancsak nagy közönségsikert arattunk kiállításunkkal. A Gyermekházon kívül eljutottunk még Veszprémbe és Békéscsabára is. Azóta töretlen kedvvel építjük modul rendszerű saját tervezésű és kivitelezésű terepasztalainkat.

Összejöveteleinket kéthetente, szombatonként tartjuk az Alapítvány székhelyén kialakított klubhelyiségben. Szinte mindegyikünk rendelkezik saját terepasztallal otthonában is, de a közös munka és a kiállítási sikereink mindenkit magával ragadott. Számtalan saját építésű mozdonyunk és különböző típusú vontatott járművünk van a gyári, vásárolt modellek mellett. A tereptárgyakat és épületeket is leginkább magunk készítjük el. Nagy darabszámú szakkönyvtárral rendelkezünk, melyben a külföldi modellező cégek katalógusai, prospektusai a jelentősebbek.

Vasútmodellező Baráti Kör

6720 Szeged Tisza Lajos krt. 28-30

Tel.: 06-30-2099913

E-mail: nohab3@t-online.hu
Lásd bővebben a

Vasúttörténeti AlapítványVasútmodellező Baráti Kör honlapján valamint a Facebookon