Szentesi Gépészeti Gyűjtemény

       2005-ben Szentesen néhány vasútbarát kolléga kifejezte azon szándékát, hogy a szentesi Motorgarázsban összegyűjtött és megőrzött vasúttörténeti gyűjtemény a jövőben a Vasúttörténeti Alapítvány anyagát gyarapítsa. A Szentesen akkor fellelhető gyűjtemény közgyűjteménynek tekintendő, az a korábbi Jendrassik György Gépészeti Főnökség munkavállalóinak önzetlen társadalmi munkájával és adományaiból jött létre.

A Motorgarázs múltját feldolgozó gazdag dokumentáció, tárgyi emlékek megőrzése és bemutatása révén gazdagodik a város története.

A mellékvonali motorkocsis közlekedés emlékének megőrzése, a gépészet múltjának és jelenének feldolgozása ugyancsak céljuk volt.

A jogi procedúrák után a Szentesi motorgarázs gépészeti gyűjteménye a Vasúttörténeti Alapítvány szerves részévé vált, Valkai Csaba nyugdíjas vasutas pedig a kuratórium tagja lett. Később pedig Ráfli Imre aktív gépészeti reszortos is kurátor lett.

A Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi gyűjteménye szabadon, és ingyenesen látogatható.

A látogatás szándékát kérjük Valkai Csabánál a 06 30 439 9412 telefonszámon jelezni.

 

Terveink szerint a 3. vasútmodell bemutató 2018.05. 04.-06. között lesz.

A motorgarázs 90 éves évfordulójára 2018. 06.15-én kerül sor.

Az évfordulós ünnepségen előadások, a motorgarázs, és a vasúttörténeti kiállítás megtekintésére lesz lehetőség nyílt nap keretében.

2018.06.30-án 18 órai kezdettel a Múzeumok éjszakája keretében várjuk látogatóinkat.

A részletes programot itt a honlapon közzétesszük.

  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük